„25 aastaga oleme saavutanud selle, et vene noored peaaegu rohujuure protestina tõstavad keskmist sõrme Eesti ametnikule,“ juhtis Lobjakas probleemile tähelepanu.

Välisministeeriumi kinnitusel on sellele loole ainest andnud vahejuhtum tõesti juhtunud.

"Selline seik leidis aset tõesti eelmise aasta oktoobri alguses Narvas, kus minister ja välisministeeriumi diplomaadid käisid Ida-Virumaal gümnaasiumiõpilastele loenguid pidamas ning auditooriumis ühel õpilasel oli selle kirjaga särk seljas," vastas välisministeeriumi pressiesindaja Sten Juur Delfi küsimusele.

Eilne "Foorum" võttis arutluse alla julgeolekuküsimuse Eestis ja Eesti-Vene suhted. Dmitri Linteri kohta ütles Lobjakas saates, et kohalike venelaste andmetel puudub Linteril igasugune autoriteet, ta ei suudaks korraldada isegi baarikaklust, kui ta üritaks. „Aga miks peeti Eesti kodanikku 14 tundi kinni mingi naljaka ettekäände ajel? Ma ei saa aru, see rikub meie kõigi õigusi, Linter on Eesti kodanik ja tal on põhiseaduse ja muude aktidega antud õigused,“ kritiseeris Lobjakas.

Surematu Polgu marssi organiseerinud Vene kaasmaalaste aktivist Dmitri Linter viidi 9. mail kaitsepolitseisse tunnistajana ülekuulamisele, kust ta lahkus 14 tundi hiljem, kell 1.20.