"Siis on hundid söönud ja lambad terved," ütles Lobjakas Delfile. "Siis ei oleks mingit kahtlust, et ta läheb sinna eraisikuna."

"Ansip spordifännina võiks minna ja vaadata mis iganes võistlusi ja üritusi, aga eeldusel, et ta ei osaleks sümboolsetel propagandaüritustel nagu näiteks avatseremoonial," selgitas Lobjakas. "Seal osaledes annaks ta selge panuse Venemaa propaganda pingutustele."

Lobjakas ei kahtle Eesti valitsusjuhi spordilembuses. "Alati on poliitiku jaoks olemas ka ruum olla eraisik, aga see kõik tuleb siis, kui ta on teinud ära oma põhitöö ehk poliitikutöö ja praegu seisneb see kriitilises seisukohavõtus," rääkis Lobjakas.

Lobjaka sõnul oleks kõige mõistlikum, kui peaminister teeks oma poliitiku kriitilise seisukoha avalikkusele selgeks näiteks valitsuse pressikonverentsil, rääkides Ukrainast ja oma suhtumisest olümpiamängude tausta suhtes.

Lobjaka hinnangul piisab sellest, kui Ansip mõistab hukka nii Venemaa tegevuse Ukrainas kui ka olümpiamängude ümber puhkenud geitemaatika, korruptsiooni ja kogu diktatuuri ülistamise ja õigustamise.

"Kasvõi selle fakti, et Venemaa kasutab sporti selgelt ära poliitilistel eesmärkidel," sõnas kolumnist.

Lobjaka sõnul pole raske jõuda järeldusele, miks Sotši mängud on poliitiliselt taunitud. Ta tõi paralleeli USA omaaegse otsusega boikoteerida Moskva olümpiamänge.

"Ajalugu on olemas, tol ajal me saime sellest väga hästi aru," rääkis Lobjakas. "Nüüd ei ole Venemaa küll Afganistanis, vägesid pole küll kusagil sees, aga fakt on, et Venemaal on tohutu mõju Ukrainas toimuvale."

Ajakirjanik Anvar Samost koostas petitsiooni, mis soovitab peaminister Andrus Ansipil boikoteerida Sotši olümpiamänge. Täna keskpäevask oli sellel ligi 400 toetusallkirja. Allkirju saab anda veel kolm päeva.