"Ma loodan väga, et läkitus Eesti presidendile Lennart Merile ja riigikogu spiikerile Toomas Savile hagi algatamise kohta Venemaa vastu kuritegude eest Tšetšeenias ei jää vastuseta," ütles Ahhajevi BNS-ile saadetud avalduses.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee kutsus nõukogu liikmesriike üles esitama hagisid Venemaa vastu Euroopa inimõiguste kohtule, kirjutab Ahhajev. "Mis jääb peale - kõlbeline seisukoht või Venemaa käsutuses olev tuumakaigas, perspektiivne turg või ÜRO Julgeolekunõukogu alalise liikme mandaat?" küsib Ahhajev avalduses.

Ahhajev tuletab meelde, et Eesti pääses Bakuu, Fergana, Riia ja Vilniuse verisest staatusest tänu tšetšeenist kindralile Džohhar Dudajevile.

Ta teatas, et hiljutises intervjuus Saksa raadiojaamale Deutsche Welle ütles Tšetšeenia president Aslan Mashadov, et Tšetšeenia kohustub kaasa aitama pantvangide vabastamisele. Mashadov mõistis hukka ka välikomandöride Bassajevi ja Udugovi aktsioonid Dagestanis ning teatas oma valmisolekust istuda Venemaaga läbirääkimiste laua taha ilma igasuguste eeltingimusteta.