Käeraudadega aheldas ta kitse konsulaadi ette posti külge, riputas samasse plakati ning sõitis kiiresti minema, kirjutab Eesti Päevaleht.

Plakati ühele poole oli kirjutatud: “Võtke mind, jätke veteran rahule” ja teisele poole: “Jätke veteran rahule”. Ilmselt oli see omapärane protest mõeldud 1949. aasta küüditamises osalemise eest Eestis kohtu alla antud sõjaveterani Arnold Meri toetuseks.

Eesti saatkonna töötajate sõnul ootasid sündmust juba neli noort inimest, kes hakkasid usinasti aheldatud kitsest ja plakatist fotosid tegema.

Saatkonda valvava Eesti politseiniku teate peale tuli kohale Moskva miilitsatöötaja, kes vabastas kitse ahelast ning talutas loomakese teisele poole tänavat. Sinna jäi kits ligi kolmeks tunniks, kuni miilitsatöötaja ta teadmata suunas ära viis.

Plakatitele oli alla kirjutanud liikumine Stal (Teras), mis on aasta tagasi Eesti saatkonda ligi nädal aega piiranud Kremli-meelse noorteorganisatsiooni Naši allorganisatsioon. Stal nimetab ennast patriootide liikumiseks, kes tahab, et Venemaad kui deržava’t maailmas austataks.

Enne seda aktsiooni on tänavu kevadel Eesti saatkonna ja konsulaadi tööd ning vaba aega korduvalt häiritud samale Kalašnõi tänavale pargitud auto kõlaritest valjude venekeelsete patriootiliste laulude, näiteks “Den pobedõ” esitamisega.