Uudelepp märgib, et trükisel kajastatud infot ei olnud vaja kõigile linlastele saata, vaid kõikvõimaliku abi vajajate kohta peaks linna vastavatel ametkondadel info olemas olema ning neile pole vaja saata läikpaberil värvilist trükist, piisab lihtsast ühevärvitrükis kirjakesest, vahendab ERR Uudised.

Teiseks ei oleks taolisel trükisel vaja linnapea pilti ja kaaskirja, sest need, kes seda teavet ei vaja, viskavad reklaami minema niikuinii, sõltumata juuresolevast pildist ning need, kes teavet vajavad, loevad endale olulise osa läbi ka siis, kui seal mitte ühegi poliitiku pilti juures ei ole, märgib Uudelepp.

Kolmandaks toob Uudelepp esile ajastuse - Tallinna pakutavad aitamisvõimalused ei ole praegu aktuaalsemad kui enne või pärast aktiivse valimiskampaania perioodi.

"Järelikult on tegemist ilmselge valimisreklaamiga, kus alltekst selge: vali Keskerakond ja tema esimees, siis hakkab riik samamoodi toetama," märgib Uudelepp ja nendib, et tõenäoliselt on see materjal trükitud linna raha eest ning sellisel juhul on tegemist hea valimistava otsese rikkumisega.