Veteranipäeva hommik algas eestlastele rivistusega, millel mälestati langenuid relvavendi. Seejärel külastasid kaitseväelased oma liitlasi, et tutvuda taanlaste kasutuses olevate tankidega ning USA merejalaväelaste lennuvahenditega, teatas kaitseväe peastaap.

Tavalisest pidulikumale lõunasöögile järgnes laskevõistlus, pärast mida katsuti rammu Kriegeri testis, mille käigus selgitati välja parim võistkond ja individuaalarvestuse võitja. Erich Kriegeri test tähendab 50 kilogrammise raskuse surumist rinnalt kahe minuti jooksul. Laulja saatis testi sooritajatele ja tervele kontingendile ka omapoolsed tervitused.

Õhtul grillivad Afganistanis teenivad kaitseväelased liha ja naudivad Eestist saadetud alkoholivaba õlut. Kavas on ka mälumäng, mille küsimused puudutavad peamiselt sõjaajalugu. Kui sidevahendid võimaldavad, siis saavad kaitseväelased suurelt ekraanilt jälgida ka ETV otseülekannet Tallinnas Vabaduse väljakult toimuvalt Veteranirockilt.

Eesti kaitseväe veteranid on need Eesti kodanikud, kes on kaitseväe koosseisus osalenud riigi sõjalisel kaitsmisel, rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil või on kodumaal teenistusülesannete täitmisel või Kaitseliidu tegevliikmena väljaõppel kaotanud püsivalt töövõime.

Kaitseväe ja kaitseliidu veteranide hulka kuulub pea 2500 inimest. Kaitseväelased on välismissioonidel osalenud alates 1995. aastast Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel ja Vahemerel.