Helmandi väekoondise ülem brigaadikindral Patrick Sanders kiitis lõpurivistusel Eesti sõdureid ning ütles, et tegu on parimate liitlastega keda enda kõrvale soovida. „"Te olete paindlikud ja tugevad ning pole seadnud oma üksuse kasutamisele mingisuguseid piiranguid. Teie saavutuste statistika on tõeliselt muljetavaldav." Brigaadikindrali sõnul loetakse eestlaste tegevust Luy Mandah Kalay küla regioonis üheks ISAFi edulooks, teatas kaitsevägi.

Estcoy-12 tegi kuue kuu jooksul kahjutuks 106 isevalmistatud lõhkekeha, mis on koalitsioonijõudude üksuste absoluutne rekord ühe rotatsiooni jooksul. Kompanii kaitseväelased avastasid mitu peidikut, mis sisaldasid relvastust, laskemoona ja isevalmistatud lõhkekehade valmistamise vahendeid ning arreteerisid kümme tagaotsitavat mässulist. Kuue kuu jooksul oli kompaniil 50 tulekontakti vastasega.

Jalaväekompanii peamisteks ülesanneteks oli hoida oma vastutusala ja kaitsta kohalikku elanikkonda, hoida ala puhtana isevalmistatud lõhkekehadest ja vastase võitlejatest, toetada ülesehitustöid ning vastutuse üleandmist kohaliku armee ja politsei üksustele.

Estcoy-12 ülem major Martin Kukk iseloomustab oma kompaniid kui ühethoidvat meeskonda. “"Meie kompanii suutis juba väljaõppe ajal saavutada ühtekuuluvustunde, mida õnnestus üleval hoida missiooni lõpuni. Meeskonna tugi aitas meil kõigi ülesannetega hästi hakkama saada ja ka raskustega toime tulla.“"

Estcoy-12 osales kahes brigaadi ja mitmes lahingugrupi operatsioonides ning viis läbi erinevaid kompanii ja rühma taseme operatsioone. Kuue kuu jooksul andis Estcoy-12 kolmes kontrollpunktis vastutuse üle kohaliku armee ja politsei üksustele.

Patrullbaasis Wahid jätkab teenistust major Kaido Kivistiku juhitav Estcoy-13, mida toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-12 kapten Ramil Lipp’i juhtimisel. Lisaks jalaväekompaniile teenivad Afganistanis Eesti kontingendi koosseisus lähikaitsemeeskond ja staabiohvitserid. Eesti kontingendi ülem on 2012. aasta kevadeni kolonelleitnant Antti Viljaste.

Estcoy-12 ja NSE-11 kaitseväelased saabuvad esmakordselt koju otse Camp Bastionist transpordilennuki C17 pardal, mis on soetatud NATO liitlaste omavahelises koostöös strateegilise õhutranspordi võimekuse programmi raames.

Programmiga on liitunud 12 NATO riiki (Bulgaaria, Eesti, Ungari, Leedu, Holland, Norra, Poola, Rumeenia, Sloveenia, USA) ning kaks NATO rahupartnerlusprogrammi riiki (Soome ja Rootsi). Programmi eesmärgiks on hankida ühiselt pika aja peale kolm C-17 lennukit ning neid ühiselt kasutada.