Aleksander Issajev (36) sai Afganistani missioonil üliraskeid kehavigastusi aastaid tagasi, tal on jalaprotees. Prokuratuur süüdistas Issajevit selles, et olles varem karistatud tulirelva ebaseadusliku käitlemise eest, soetas ta laskekõlbliku poolautomaatse püstoli koos kahe padrunisalvega. Süüdistuse kohaselt hoidis ta relva ja padruneid, kuigi tal polnud relvaluba.

Süüdistuse järgi pani mees toime kuriteo — tulirelva ebaseaduslik käitlemine teist korda. Süüdimõistmisel saab kohus selle kuriteo eest karistuseks määrata rahalise karistuse või karistada kuni viieaastase vangistusega. Varem narkokuriteo eest kriminaalkorras karistatud Issajev end eile kohtus süüdi ei tunnistanud.

Tartu maakohtu Võru kohtumajas eile otsust ei tulnud — kohus saatis kriminaalasja prokuratuuri tagasi, sest mitmed olulised asjaolud vajavad veel põhjalikku uurimist.

“Arvan, et seda asja ei olnudki uuritud. See oli pigem nii, et saaks kedagi kiiresti ära tembeldada,” ütles endine missioonisõdur eile pärast seda, kui oli teada saanud, et kohus saatis kriminaalasja prokuratuuri tagasi. “Ma kõnnin iga päev üht ja sama trajektoori. Olen seda pikalt teinud. Treeningu mõttes. Ma pean kõndima,” lisas jalaproteesiga Issajev. “See relv pandi meelega minu teele ette. See oli mulle meelega korraldatud.”