Avaetenduse “Meistrimäng” toob pealtvaatajateni Polygon Teater, teatas Raepress

„Tallinn on tuntud oma meistrite poolest. Kõik, mis meie hea linna eriliseks muudab – alates mardileivast martsipanist kuni kõrgustesse sirutuva Oleviste tornini, on oma tööd armastavate meistrite looming. Leidub meistreid, kelle andest sündinu kannab nende nimed läbi ajaloo tänapäeva, nagu kunstnik Notke, kelle maal Surmatants muutis surematuks. Ent põhiosa meistreist vormisid nimetuina ime, mida kutsume Tallinna vanalinnaks. Läbi sajandite on Tallinn arenenud tänu linnas tegutsenud meistritele. Kaduvik meenutab meile elu ajalist piiratust, aga armastus ja ilu jäävad,“ kirjeldab loometrupp lavastust.

Etendus pakub võimsat vaatemängu, tantsu, tuld ja mürglit, aga ka viive mõtisklusteks, aega endasse vaatamiseks ja ühtekuuluvushetki.

30.maist 6.juunini kestvad vanalinna päevad pakuvad traditsioonilisi üritusi ja teemapäevi nagu näiteks kontorirottide jooks ja Kirikupäev, aga ka sündmusi, mida varem pole vanalinna pidunädalal kogetud.

Eraldi väljatoomist väärib uunikumbusside näitus Vabaduse väljakul ja Peeter I ja Karl XII vägede vaheline lahing Väikese Rannavärava bastionil.

Haruldasi vanu busse näeb Vabaduse väljakul 3. juunil kell 10.00-17.00. Vaatamiseks on väljas 10 parimate meistrite poolt taastatud sõidukit. Eriline maiuspalad on aga kõigile huvilistele kell 18.00-20.00 toimuvad bussisõidud ümber vanalinna.

Tõelise rosina Vanalinna Päevade magusale tordile paneb aga 6.juunil Väikese Rannavärava bastionil toimuv Põhjasõja näidislahing. Heitlust Peeter I ja Karl XII vägede vahel esitavad erinevate riikide sõjaajaloo klubid. Kantakse autentseid ajaloolisi kostüüme ja kasutatakse originaalrelvade koopiaid. Vaatemäng tuleb võimas ning vastasseis põhimõtteline. Neile, kes sõjaasjandusest ja paugutamisest lugu ei pea, võiks aga huvi pakkuda lahingupaigale püstitatud sõjaleer, kus elu käib täpselt nii nagu see 17.-18. sajandil tavaks oli.

XXXIV Tallinna Vanalinna Päevade programmiga, kuhu kuulub üle 500 erineva kontserdi, etenduse, näituse ja ettevõtmise saab tutvuda kodulehel.