Aeg ütles intervjuus "Aktuaalsele kaamerale", et tema kolleeg Põder suutis mõjutada politsei- ja piirivalveameti ametnikke, kes menetlesid otsuseid süüteo- ja järelevalvemenetlustes. Kindlasti pole tegemist elamislubade müügi juhtumiga, rõhutas Aeg.

Põderile altkäemaksu andjate hulgas pole riigiametnikke, vaid need olid eri valdkondades figureerivad isikud, kellele pakuti altkäemaksu andmise eest teenust. Aeg ei nimetanud, mitu isikut tema kolleegile altkäemaksu andsid.

Ta selgitas, et Põderilt ei ostnud teenust riigiametnikud või politseitöötajad. Altkäemaksuandjad tegutsesid äris ning osa neist pole väga puhta taustaga, rääkis kapo juht.

Ta ütles, et täna avalikustatud altkäemaksujuhtumiga on seotud suured rahasummad. "Jätame rahasumma täpsustamiseks kriminaalmenetluse käigus. Summad on märkimisväärsed," ütles Aeg.

Eile pidasid kaitsepolitsei töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavana kinni kaitsepolitsei spetsialisti Indrek Põderi, sama kriminaalasja raames peeti kinni ka temaga koostööd teinud politsei sisekontrolli juht Meelis Taniel.

Kaitsepolitseinik Indrek Põder tegeles Eesti Ekspressi andmetel näiteks pronksimässu kriminaalasja uurimisega, samuti uuris juhtumit, kus suurärimees Jaan Toots olevat tellinud oma elukaaslase Kati Tootsi salajase jälgimise. Oma magistritöö kirjutas Põder politseikorruptsioonist, vahendab BNS.