Aivar Pilve ja Aare Targa bürood teatasid detsembris ühinemisplaanist, mis oleks tekitanud Eesti turule ühe suurema käibega büroo, kirjutab Eesti Päevaleht.

Märtsis aga teatati ootamatult, et ühinemiskõnelused jäävad pooleli. Eile teatas Tark & Co, et mais liituvad bürooga kolm Pilve juures töötanud vandeadvokaati, kaks vandeadvokaadi abi ja üks jurist.

“Täiesti uskumatu, et kohe peale ühinemisläbirääkimiste katkestamist alustas Tark privaatläbirääkimisi minu töötajatega. Ei saa välistada, et tema teadlik plaan oligi ühinemiskõnelused peatada olukorras, kui neil on piisavalt palju infot meie büroo kohta,” ütles advokatuuri esimehe ametit pidav Aivar Pilv eile.

Tema sõnul jõudsid kõnelused seisu, kus vastastikku oli kogutud palju infot nii teise büroo klientide kui ka majandustegevuse kohta. “Ei saa välistada, et nüüd tuleb ette ka klientide liikumist ühest büroost teise, aga ma usun, et meie büroo kaubamärk on nii tugev, et seda usaldatakse edasi,” ütles Pilv.

Pilvel oli enda kinnitusel juba enne eilset uudist kavas palgata oma büroo laiendamiseks uusi advokaate, kellest osa asub tööle juba mais.

Eesti advokatuuri esimehe ametit pidav Pilv lausus, et kolleegi käitumist advokatuuri aukohtusse anda ei ole tal plaanis. “Mu eesmärk ei ole kulutada aega nääklemisele, vaid klientide teenindamisele. Las see jääda südametunnistuse küsimuseks.”

Tark & Co juures hakkavad tööle vandeadvokaadid Erki Kergandberg, Margo Lemetti, Piret Blankin, vandeadvokaadi abid Alo Noormets ja Elmer Muna ning jurist Jana Penne.

Aare Targa kommentaare kolleegi kahtlustustele ei õnnestunud Päevalehel eile saada.