"Kaitsjana taotlen jätkuvalt Villu Reiljani õigeksmõistmist kõigis esitatud süüdistuse punktides ja pean esitatud süüdistust kogutud tõendite ja nende õigusaktide alusel, millele süüdistus tugineb, põhjendamatuks ja ebaõigeks," ütles Pilv Delfile.

"Prokurörid peavad süüdistust toetama ja seetõttu nende seisukohad ei üllata. Samas on esmase muljena tähelepanuvääriv, et nii mahukas asjas - ca 40 000 lk materjali - on tõendeid, millele prokurörid süüdistuskõnes üldse toetusid väga piiratult ja tagasihoidlikult," lisas Pilv, kellele on jäänud mulje, et kohtuasja suure mahuga on püütud luua mõjusat välist efekti avalikkuse jaoks.

"Kohtumenetluse käigus kontrollitud tõendid ei võimalda aktsepteerida süüdistuskõnes süü tõendamiseks toodud tõlgendusi ja järeldusi. Ootasin tegelikult palju tihedamat ja veenvamat asjaolude käsitlust. Eelseisvas kaitsekõnes pühendun kaitsjana kindlasti prokuröride seisukohtade ja süüdistuse põhjalikule kummutamisele. Käesoleva hetke seisuga on kaitsekõne teeside mahuks ca 120 lk," lisas ta.

Prokuratuuri Reiljanile nõutud karistust, 4 aastat vangistust, millest reaalselt ärakandmisele kuuluks 6 kuud, Pilv hetkel kommenteerida ei soovinud.

Selle nädalal jätkunud maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja rahvaliitlaste eksjuht Villu Reiljan, keskerakondlasest parlamendisaadik ja endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo, firma TSM juht Einar Vettus, Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus, maa-ameti eksjuht Kalev Kangur, Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik ning IRLi Tartu piirkonna juhatuse endine liige ja Tartu endine linnavolinik Tarmo Pedjasaar ning juriidiliste isikutena AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.