Delfi uuris, miks esimese istungiga nii kaua aega läheb.

“Teie poolt küsitud kriminaalasjas menetleva kohtuniku Merle Partsi sõnul olevat vandeadvokaadid Aivar Pilv ja Leon Glikmann teatanud kohtuistungil, et kuna nad on veel 2010. aasta novembrini hõivatud teise kriminaalasja arutamisega ning tolle ajani pole neil võimalik osaleda antud kriminaalasja menetluses,” vastas Harju maakohtu esimees Helve Särgava.

Sama põhjus on kajastatud ka kohtuistungi protokollis.

Ivo Parbust süüdistatakse selles, et ta Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõunikuna töötades võttis ajavahemikul august 2007 kuni detsember 2008 korduvalt erinevatelt isikutelt pistist. Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest Tallinna linnaplaneerimise ametis.

Süüdistuse kohaselt võttis Parbus pistist nii raha kui kinkekaartide näol endale kui ka Sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks. Kokku sai Ivo Parbus pistisena vara üle 980 000 krooni.

Sama kriminaalasja raames on esitatud süüdistus ka Elmar Sepale SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhatuse liikmena Ivo Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasa aitamises. Samas kuriteos on esitatud süüdistus ka SA Jüri Vilmsi Sihtkapitalile juriidilise isikuna.

Pistise andmises on süüdistus esitatud Raivo Untile ja juriidilise isikuna Tallinna Farmaatsiatehas AS-ile, Peeter Palusaarele ja juriidilise isikuna Kaupmehe Arenduse OÜ-le, Toivo Susile ja juriidilise isikuna TLS Invest OÜ-le, Tõnu Kortsule ja juriidiliste isikutena OÜ-le Woody, OÜ-le Metsailu, OÜ-le Constancia ja AS Merko Ehitusele. Samuti esitati süüdistus pistise andmises endisele Tallinna Kristiine linnaosavalitsuse ametnikule Aleksander Raidele.