"Eesti on vaba, iseseisev ja uhke NATO liige. NATO on õnnega koos, et Eesti on NATO liige," ütles admiral Stavridis. "Eesti sõdurid esindavad kõiki eestlasi julgete ja vapratena iga päev. Tänan eestlasi ja Eesti sõdureid esiletõstmist vääriva panuse ning pühendumuse eest."

Admiral James Stavridis oli Eestis ametlikul visiidil kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa kutsel. Kahe päeva jooksul kohtus Stavridis peaminister Andrus Ansipi, riigikogu väliskomisjoni esimehe Sven Mikseri, kindralleitnant Ants Laaneotsa ja kaitseministeeriumi kantsleri kohusetäitja Lauri Tummiga ning külastas kooperatiivset küberkaitse kompetentsikeskust, teatas kaitsejõudude peastaap.

Laaneotsa sõnul olid kõnelused tulemuslikud ja edasiviivad. Jutuks olid NATO sõjalise juhtimise struktuuri reform, Balti riikide õhuturve, käimasolevad NATO operatsioonid ning NATO küberkaitsevõimekust puudutavad küsimused. Admiral Stavridis sai kaitseväe peastaabis põhjaliku ülevaate Eesti sõjalise riigikaitse arengust ja kaitseplaneerimise hetkeseisust.

Küberkaitsekeskust külastades tunnustas admiral Stavridis seal tehtavat tööd: "On väga hea, et kaasate nii akadeemilisi institutsioone kui ka erasektorit oma tegevustesse, sest on selge, et küberruumi kaitse pole saavutatav vaid sõjaliste struktuuride jõupingutusega".

NATO Euroopa liitlasvägede ülemjuhataja James Stavridis on ühtlasi ka NATO operatsioonide ülemjuhataja - seda ametikohta täidab alati Ameerika Ühendriikide kindral või admiral. Hetkel on NATO operatsioonidega seotud 130 000 sõdurit maa-, mere- ja õhuväes kolmel kontinendil.