Adams meenutas, et umbes kolme aasta tagant on Keskerakonna esimehest Edgar Savisaarest avaramate vaadetega inimesed erakonnast lahkunud. Meenutada võib näiteks Sven Mikserit või Peeter Kreitzbergi.

Reaalselt ei ole kaks kuud enne valimisi uut nimekirja Adamsi sõnul moodustada võimalik. Seetõttu on neil kaks võimalust - kas minna ühise erakonnana valimistele või poliitiline enesetapp.

Olemasolevatel erakondadel on valimisseaduse järgi lihtsam esitada oma nimekirja ja praegune seadus ei võimalda kaks ja pool kuud enne valimisi uut võistlevat nimekirja ritta seada.

Riigikogu valimistel ei ole Adamsi sõnul üksikkandidaatidel midagi loota. „See pole kunagi töötanud,“ sõnas ta.

Tarand: Keskerakond on Putini käepikendus Eestis

Ka samas saates esinenud europarlamendi saadik Indrek Tarand avaldas lootust, et 10 000 Keskerakonna liikme seas leidub neid, kellel on natuke rohkem nutikust ja kes lahkuvad erakonnast.

„Sellisel juhul oleks ka Keskerakonnal tulevikus rohkem rolli,“ prognoosis Tarand. „Muidu erakond jääbki Putini käepikenduseks Eestis.“

Tarandi sõnul peavad erakonnaliikmed teadma, et erinevalt aastatetagusest lindiskandaalist, kui erakonna esimehel oli veel natuke au ja väärikust, „tuleb ta nüüd ja kakleb linnaplatsil nagu ise tahab“.