Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Tõnis Kõiv kirjutas eile oma blogis ACTA teemalise postituse pealkirjaga "ACTA-st ehk varastada ei tohi". Ent 12. jaanuaril 2010 on ta samasse blogisse pannud üles loo tema päevast keskkonnakomisjoni liikmena, mille juurde on ta lisanud Delfi foto. Postituse juures on küll ilusti viide Delfile, ent viide ei anna veel õigust pildi kasutamiseks.
Eile väljendas toetust ACTAle ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kelle arvates on kahetsusväärne, et internetis justkui autoriõigused ei kehti. Sama Parts hoiab oma Facebooki leheküljel loata võetud Delfi pilti valimiseelsest külaskäigust Grossi poodi, seda hoolimata Delfi foto- ja videomeeskonna juht Ester Vaitmaa palvest vähemalt korrektne allikaviide lisada. Allikaviidet Delfile pole siiani.
Reformierakondlastega jätkates võiks näiteks tuua riigikogu liige Lauri Luige, kelle blogis ripub samuti üks Delfist loata võetud pilt.
Ka Reformierakonna koalitsioonikaaslased IRList on samaga hakkama saanud. Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna on küll ühe Delfist võetud foto juurde lisanud viite Delfile, ent autoriõiguste karmis maailmas ei anna see veel luba seda pilti oma Facebooki albumisse riputada.
Ning riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester näitab oma kodulehel üht fotot endast tema kauni abikaasaga. Ka see foto on Delfi oma, ent pole ei viidet Delfile ega Delfi luba foto kasutamiseks.

Vaitmaa sõnul ei ole Delfi eraisikutele fotode kasutamist isiklikuks tarbeks kunagi keelanud, kui selleks küsitakse luba ja see on põhjendatud, näiteks pildil olevad inimesed tahavad fotosid endale mälestuseks. Sellise juhul ei ole Delfi küsinud ka fotode eest tasu.

Antud poliitikute blogides, kodulehtedel ja Facebooki lehtedel on üleval ka palju fotosid, mis kuuluvad teistele Eesti ja välismaa meediaorganisatsioonidele. Loodetavasti on poliitikutel nende fotode kasutamiseks kõik vajalikud load olemas.