Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on tänaseks meedia vahendusel teada, et Edgar Savisaare suhtes on alates 2011. aastast algatatud neli uurimist, eelmisel sügisel esitati Tallinna linnapeale üks kahtlustus, kuid pole esitatud ühtegi süüdistust.

Linnajuhid avaldavad ühiselt nördimust uurimisorganite käitumise üle, mis lähtub põhimõttest "andke meile inimene, küll me talle süü leiame". Nende arvates on niisugune olukord inimlikult ja õiguslikult talumatu, mistõttu võetigi vastu otsus käivitada kodanikualgatusena rohelise lindi liikumine Edgar Savisaare toetuseks.

„Nõuame avalikkuse teavitamist menetlustoimingute tähtaegadest ning „kalastamise“ lõpetamist tõendite kogumisel. Meie kahtlusi süvendab mullu septembris avalikusse lekkinud riigiprokuratuuri sisedokument, mis ütles, et Edgar Savisaare kriminaalasjas on väga palju selgusetust ja lahtisi otsi,“ seisab Tallinna abilinnapeade ühisavalduses. „Soovime Edgar Savisaare jätkamist Tallinna täieõigusliku linnapeana vastavalt Tallinna linnavolikogu enamuse tahtele ning kooskõlas kümnete tuhandete valijate häältega demokraatlikel valimistel.“