Kuna Mutli kasutas oma õigust ütlusi mitte anda, siis põhjendas tema kaebust korruptsioonitrahvi tühistamiseks ja tema korruptsiooniväärteos menetluse lõpetamiseks tema esindaja vandeadvokaat Urmas Ustav, kirjutab ERR Uudised.

Advokaadi hinnangul tuleks Mutli väärtegu lõpetada aegumise tõttu. Samuti märkis advokaat, et Mutli tegevuses puudub üldse süükoosseis, sest ta pole korruptsioonivastases seaduses sätestatud tegu toime pannud.

Väärteomaterjalide järgi kuulus Mutli AS-i Lasnamäe Tööstuspark kuueliikmelisse nõukokku, mille 2006. aasta 17. augusti koosolekul otsustati hoonestusõiguse seadmine AS Tallinna Farmaatsiatehase kasuks tööstuspargi kinnistutele Taevakivi 7 ja Taevakivi 7a.

Väärteoprotokolli järgi sai Mutli Tallinna farmaatsiatehaselt reisifirma Domina World Travel 15 000 krooni maksva kinkekaardi, millega ta väidetavalt tasus 2007. aasta novembris osa oma puhkusereisi eest Tenerifele.

Mutli tegevuses kinkekaardi vastuvõtmisel tuvastas väärteotunnused kaitsepolitsei uurides Tallinna keskerakondlasest linnaametniku Ivo Parbuse kriminaalasja. 30. juulil määras Põhja prefektuuri kriminaalosakonna korruptsioonikuritegude talitus Mutlile korruptsiooniväärteo eest 9000-kroonise trahvi.

Mutli peab enda sidumist kinkekaardiga alusetuks

Mutli väidab ajakirjandusele saadetud avalduses, et tema seostamine farmaatsiatehaselt väidetavalt saadud kinkekaardiga on alusetu.

Mutli ei ole nõus ka meedias esitatud väidetega, nagu pääseks ta korruptsioonisüüdistusest seetõttu, et asi on lihtsalt aegunud. Mutli sõnade järgi on kogu süüdistus vale ning see, et apelleeritakse tema seostele mingite kinkekaartidega, ei kannata kriitikat.

"Asi, mida ei ole olnud, ei saa ka aeguda," ütles Mutli. "Mulle tundub, et politsei ise poeb praegu aegumistähtaja taha, et varjata poliitilist tellimustööd," avaldas abilinnapea arvamust.

Mutli kinnitas, et ta on valmis kaitsma oma seisukohti ka kohtu ees ning nõuab karistust nendele ametiisikutele, kes teda on laimanud.