"Tegu siis on sellise asjaga, et mul on Küprosel üks sõber nimega Yooni, kellel on siis omakorda Küprosel palju meestuttavaid, kes siis ei ole ise Küproselt pärit, kuid tahaksid seal elada. Selleks nad siis vajavad elamisluba (seda saab siis, kui registreerid Euroopa naisega nö abielu). Et siis sellega ongi nii, et otsime siis siit Eestist tüdrukuid, kes oleks nõus siis seal kohapeal Küprosel registreerima selle nö abielu," rääkis end Kellyks nimetav värbaja MSN-is Eesti Päevalehe esindajale, kes kehastus mõneks päevaks 25-aastaseks Pilleks.

"See ongi nagu puhtalt paberiline majandus, mitte mingeid muid kohustusi sul selle kutiga pole(eriti intiimseid!)," kirjeldab Kelly ja lisab, et tänutäheks elamisloa eest ostetakse neiule lennupilet, makstakse elamise eest ja aidatakse kohapeal 15000- 20 0000 palgaga töökoht leida.

„Kõike serveeritakse imeilusana, tekitatakse mulje, et seal ootab mõnus elu,” kommenteeris Põhja politseiprefektuuri töötaja Ardo Ranne, kes on selliste juhtumitega juba päris tihti kokku puutunud.

Paljude inimkaubandusjuhtudega kokku puutunud juristi Maarika Pähklemäe sõnul viitavad kõik selle värbamise tunnused inimkaubandusele - vahendajad annavad alguses ainult lennupileti, ülejäänu jätavad endale ja annavad tüdruku illegaali hoole alla, kellel ei ole raha.