2009. aasta oktoobris toimusid kohaliku omavalitsuse volikogu valimised. Septembris kirjutas Abdul Turay oma arvamusloos Postimehes, et Savisaar ei vea riiki alt mitte populismiga, vaid sellega, et ei paku tõhusat opositsiooni ega ole võimeline võimule tulema.

Artikkel kandis pealkirja „Savisaar – Eesti seksikaim mees“. Kesknädalas ilmus sellele vastulause tollase ERRi toimetaja, nüüdse Tallinna televisiooni peatoimetaja Mart Ummelase sulest, kes sõnas, et Turay tekst asetub samasse ritta üllitistega kohalikelt propagandistidelt, kelle meelest „üksnes naeruvääristades suurima erakonna juhti, üritades näidata teda mingi seksapiilse klounina, saavutame Eestis ühiskonna üksmeele ja õitsengu“.

Oktoobri alguses andis Turay intervjuu ajalehele Eesti Ekspress, kus märgiti, et viimati arutles Abdul Turay, et Edgar Savisaarel pole rahvale pakkuda midagi sisulisemat kui „puhas seksuaalne külgetõmme“. Turay selgitas seda Ekspressi artiklis nõnda: „Nojaa, Savisaar – Sävicäz – lihtsalt nõudis satiirilist analüüsi!“

Turay toonane eesti keele õpetaja Maire Aarsalu jutustas, kuidas õpilane uuris alailma teiste arvamusi („kas sa räägiksid inimesega, kui ta astuks Keskerakonda?“). Turay näis Aarsalu sõnul kaasa tundvat Eestis elavatele venelastele, kuna nood on vähemus nagu temagi.

Ekspress kirjutas ka, et enne Eestisse tulekut kirjutas Turay 12 aastat Inglismaal ministritele kõnesid ja formaalselt oli ta toonagi sealsel riigitööl ning kuulus liberaaldemokraatide ridadesse. „See on partei, mille otsene vaste Eestis oleks Keskerakond. Eesti skaalal peab Abdul Turay end aga pigem parempoolseks,“ kirjutas ajaleht.

Savisaarel puudub igasugune ideoloogia

Pärast oktoobris toimunud valimisi muutus Turay Savisaarest ja Keskerakonnast rääkides otsekohesemaks ja kriitilisemaks. Savisaar kogus valimistel ligi 39 000 häält ja Keskerakond jäi Tallinnas võimule, pärast mida kirjutas Turay ajalehes Postimees, et asjad võiksid olla palju hullemad: „Keskerakond võiks valitseda kogu Eestit.“

Kriitiline oli Turay ka Keskerakonna valimiskampaania suhtes, öeldes, et see oli tundetu, jõhker, labane ja väär.

Kuu pärast seda ütles Turay ETV saates „Kahekõne“, et Edgar Savisaar on populistlik juht, mingil määral põhimõttelage ja jääb selgusetuks, millesse Keskerakonna liider usub. „Tal puudub igasugune ideoloogia, aga ta arvab, et suudab olukorda parandada. Selles mõttes oleks ta imetegija nagu Jeesus Kristus,“ ironiseeris Turay.

Sotsiaaldemokraatidega liitus Turay neli aastat hiljem, 2013. aastal pärast KOV valimistel Tallinna linnavolikokku valituks osutumist. Kaks ja pool aastat pärast seda, sel esmaspäeval astus ta SDE-st välja, et asuda tööle Tallinna arengu- ja koolituskeskuses.