Kaitseministeerium tellis möödunud sügisel Tallinna Tehnikaülikoolilt (TTÜ) põhjaliku ekspertiisi kõikide võidusammast puudutavate võimalike tehniliste riskide kaardistamiseks, mis valmib alles käesoleva aasta augustis. Kuid arvestades monumendi nurgaliistuga juhtunut pidas kaitseminister hädavajalikuks veel enne TTÜ lõpliku aruande valmimist koostada vaheülevaade ja tegevuskava sambaga seonduvate küsimuste lahendamiseks.

Koostatav ülevaade peab muu hulgas kaardistama kõik Vabadussõja võidusamba juures seni ilmnenud ja ilmneda võivad ehituslikud vead, pakkuma välja lahendusvariandid ning ajagraafiku nende kõrvaldamiseks. Võidusamba projektijuhi, kaitseministeeriumi asekantsleri Martin Hurda poolt koostatav kokkuvõte valmib 9. juuliks ning avalikustatakse ministeeriumi kodulehel.

Jaak Aaviksoo ütles, et Vabadussõja võidusammas on riigi esindusväljakule riigikogu otsusel ja valitsuses kinnitatud võidutöö põhjal püstitatud monument Vabadussõja võidu ja vabaduse eest võidelnute mälestuseks ning see tuleb vastavalt ka teostada. "Keegi ei saa sallida Vabadussõja võidusamba juures ilmnenud piinlikke ehitusvigu – need peavad saama töökindla lahenduse, mis samas tagaks esialgse autoriidee teostuse," ütles Aaviksoo.

Martin Hurda sõnul on laiem avalikkus mõistnud võidusamba tähtsust ning soovib eelkõige, et tekkinud ehituslikud probleemid lahendataks. "Ka monumendiga põhjalikult tutvunud Tallinna Tehnikaülikooli eksperdid leiavad, et Vabadussõja võidusamba juures tekkinud ehitusvead pole fundamentaalsed, vaid õige oskusteabe juures täiesti lahendatavad," lisas Hurt.