Today's Zamani teatel ütles Aaviksoo, et kreekakeelse Küprose vastuvõtmine Euroopa Liitu ei toonud mingit lahendust Küprose probleemidele ning see muutis kreekakeelse Küprose veelgi vastumeelsemaks saare ühendamise kõnelustel. Aaviksoo ütles, et mõistab Küprose kreekakeelset poolt, kuid Kreeka-poolse Küprose vastuvõtmine Euroopa Liitu pole õiglane ja lisas: “Me ootame mõnedelt riikidelt rohkem pingutusi, et see probleem mõlemale poolele aktsepteeritaval kombel lahendada.”

Aaviksoo tunnustas ka Türgi püüdlusi Euroopa Liidu liikmeks saamisel ja teatas, et Eesti on alati Türgit pidanud väga heaks partneriks, ja Eesti tahab, et Türgi oleks Euroopa Liidus. “Ma usun, et Türgi, noore, dünaamilise maana, võib panustada palju olulist Euroopa kui terviku arenguks. Euroopa vajab Türgit,” rõhutas Aaviksoo.

Eesti kaitseministri sõnul mängib Türgi “väga, väga tähtsat rolli Euroopa Liidu poliitikas”, sest on kõige suurem stabiliseerija Kesk-Aasias, Lähis-Idas ja Vahemerel, samuti mõnedes Aafrikas osades. “Ma arvan, et see on kõige tähtsam argument Türgi Euroopa Liiduga liitumise poolt,” rõhutas Aaviksoo.

"Kaitseminister Aaviksoo ütles Today's Zamanile antud intervjuus Küprosest rääkides, et Küprose Euroopa Liiduga ühinemine tõi Küprose türklastele kaasa ebaõiglase olukorra. Küprose küsimuse lahendamine on oluline nii EL-ile kui Türgile ning kõik osapooled peavad selle nimel maksimaalselt pingutama," täpsustas kaitseministeeriumi pressiesindaja lehe tsitaadivalikut.