Teekond Uus-Meremaale on pikk, mistõttu Aaviksoo koos kaaslastega lahkus juba esmaspäeval ja tagasi jõuavad nad järgmisel teisipäeval.

Lisaks Aaviksoole kuuluvad Eesti delegatsiooni Eesti koolijuhtide ühenduse juhatuse esimees Toomas Kruusimägi, Eesti õpetajate liidu juhatuse esimees Margit Timakov, Eesti haridustöötajate liidu juhatuse esimees Remo Voltri ning haridus- ja teadusministeeriumi õpetajaosakonna juhataja Kristi Mikiver.

Konverentsi teemaks on õpetajaharidus, osalema on kutsutud valitud riigid PISA testi tulemuste alusel. Haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva lausus, et taoline kutsetega konverents on võimalus oma saba kergitada ja näidata, et Eesti riigis tehakse midagi hästi, mida saab teistele riikidele eeskujuks tuua.

Ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts on viimaste tundideni rakkes. Täna kell üks vastab ta riigikogu infotunnis riigikogu liikmete küsimustele Estonian Airi ja ministeeriumide töövaldkondade kohta, kaks tundi hiljem annab uus valitsus ametivande ja ka Parts peab oma koha loovutama, et minna tööle riigikogu saali.

Kell 13 osaleb viimast korda infotunnis ka Andrus Ansip.