„Erinevalt rahandusminister Ligist ei kahtle IRL oma võimekuses tasakaalus eelarve säilitada majandusele, haridusele, pereväärtustele ja riigikaitsele üheaegselt mõeldes. Me ei näe mingit põhjust loobuda ühisest eesmärgist - liitlastele antud lubadustest viia kaitsekulutused kahe protsendini SKP-st. Loodame et ka reformikad pole Ligi üteluse peale püssi põõsasse visanud, nende programmi lugemine annab vähemalt põhjust nii arvata,“ ütles kaitseminister Aaviksoo pressiesindaja vahendusel.

“Reformierakonna enda lubaduste hindamine Ligi mõõdupuuga on sellevõrra keerulisem töö, et konkreetsemate lubaduste kõrvale on tihti lisatud ka märge „võimaluse korral,“ märkis Aaviksoo. Nii IRLi kui Reformierakonna lubaduste puhul peetakse üheks katteallikaks majanduskasvu, kuid erineva
eesmärgipüstitusega – oravatel pole päris selgeid sihtmärke seatud.”

IRL-i hinnangul on suuremate parlamendierakondade valimislubaduste edetabel järgmise maksumusega: IRL 65 miljonit eurot, Reformierakond 70 miljonit + 60 kuni 300 miljonit betooni, Sotsiaaldemokraadid 500 miljonit eurot, Keskerakond 550-600 miljonit eurot.

IRL lubab oma valimisprogrammis lisaks emapensionile ja tasuta kõrgharidusele tõkestada maksude tõstmise, viia eelarve tasakaalu samaaegselt laenu võtmata. Lubaduste täitmiseks vajaminev raha on arvestatud koos majanduskasvu ja Euroopa fondidest toetustega. IRL on seadnud eesmärgiks Euroopa keskmisest vähemalt kolm korda kiirema majanduskasvu saavutamise.