Kohtumisel arutati Gruusia sündmustega seotud võimalikke arenguid Euroopa julgeoleku- ja kaitsepoliitikas, teatab kaitseministeerium.

„On selge, et Georgias toimunu on kogu Euroopa julgeoleku- ja kaitsepoliitika seisukohast märgilise tähtsusega ning loodetavasti suudab Euroopa Liit kaasa aidata sellele, et Georgia konfliktile leitaks kiire ja mõistlik lahendus,“ ütles kaitseminister Aaviksoo.

Samuti käsitleti kohtumisel Euroopa Liidu lahingugruppide tulevikku ning võimalikku kasutamist.

Euroopa Liidu sõjaline komitee on kõrgeim sõjaline juhtorgan Euroopa Liidus, kuhu kuuluvad liikmesriikide kaitsevägede juhatajad. Sõjalise komitee ülesandeks on nõustada sõjalistes küsimustes Euroopa Liidu poliitika- ja julgeolekukomiteed ning juhtida Euroopa Liidu sõjalise staabi tegevust.

Täna kohtub kindral Bentégeat ka kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsaga ja president Toomas Hendrik Ilvesega ning tutvub Tapa väljaõppekeskusega ja küberkaitse kompetentsikeskusega. Homme kohtub kindral Bentégeat Riigikogu väliskomisjoni esimehe Sven Mikseriga.

Kindral Henri Bentégeat alustas teenistust 1967. aastal Prantsusmaa relvajõudude merejalaväeüksuses ning on teeninud erinevatel ametikohtadel alates teabeohvitserist kuni Prantsusmaa relvajõudude juhatajani. Euroopa Liidu sõjalise komitee esimees on kindral Henri Bentégeat alates 2006. aasta novembrist.