Kohtumisel räägiti ka regionaalsest julgeolekust ja viimaste nädalate sündmustest Egiptuses, Balti riikide õhuturbe küsimustest, terrorismivastasest võitlusest ning Euroopa Liidu ja NATO vahelisest koostööst. Samuti kutsus kaitseminister Aaviksoo Türgit saatma oma õppureid ja õppejõude Tartus asuvasse Balti Kaitsekolledžisse, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on Eestil ja Türgil suurest vahemaast ja riikide erinevast suurusest hoolimata julgeolekupoliitiliselt mitmeid ühiseid jooni ja huvisid. „Kohtumistel Türgis leidsime mitmeid ühiseid kokkupuutepunkte ning loodetavasti on neid edaspidi võimalik rakendada kahepoolse kaitsekoostöö laiendamiseks,“ sõnas Aaviksoo.

Täna külastas kaitseminister ka Türgi riiklikku kaitsekolledžit ning pidas seal küberkaitseteemalise ettekande. Samuti kohtus Aaviksoo täna Türgi kaitseministeeriumi kaitsetööstuse asekantsleri Murad Bayar’iga, kellega räägiti võimalikust hangetealasest koostööst ja Türgi kaitsetööstusest.

Eile külastas kaitseminister Ankaras asuvat NATO terrorismivastase võitluse kompetentsikeskust ning asetas pärja Atatürki hauale. Lisaks kohtumisele Türgi kaitseministriga kohtus Aaviksoo eile ka Türgi Rahvusassamblee kaitsekomitee esimehe Hasan Kemal Yardimcu’ga.

Kaitseministrit saadavad visiidil Kaitseministeeriumi NATO ja Euroopa Liidu osakonna juhataja Tuuli Linnus ja Balti Kaitsekolledži ülem brigaadikindral Meelis Kiili. Kaitseminister naaseb Eestisse täna õhtul.