„Jüri Ehandi on enam kui 20 aastat olnud järjepidevalt seotud vabatahtliku tööga Eesti Skautide Ühingus. Oma tegevust alustas ta noorte skautide üksusejuhina Tallinnas 20 aastat tagasi ning oli mitmeid aastaid Tallinna ja Harjumaa noori koondava Tormilinnu üksuse juhiks. Aastatel 2010-2012 oli Jüri Ehandi Eesti Skautide Ühingu peaskaut, täites vabatahtlikuna organisatsiooni juhi ülesandeid.

Ka täna on Jüri jätkuvalt üks organisatsiooni aktiivsemaid vabatahtlikke, olles juhatuse liikmena vastutav organisatsiooni majandus- ja haldusvaldkonna eest. Jüri südameasjaks on olnud ka skautidele kuuluva Tagametsa laagriala haldamise korraldamine, mille juures ta on leidnud aja, et paljudele ehitus- ja korrastustöödele ka ise käsi külge panna. Sealjuures on Jüri tubli pereinimene, hea mees oma naisele ja tubli isa oma väikesele tütrele ja pojale,“ lausus Eesti Skautide Ühingu peaskaut Kristjan Pomm.

Jüri Ehandi enda sõnul on just vabatahtlikuna võimalik muuta eluolu n-ö rohujuure tasandil – nähes asju, mis ei toimi, nagu peaks või on midagi, mis vajab korrastamist enda ümbruses. "Vabatahtlikuna on võimalik panustada üht kõige piiratumat ressurssi – oma vaba aega – selleks, et midagi paremuse suunas muuta oma kodukohas ja kogukonnas. Igaüks saab panustada just nii, nagu see kõige paremini talle sobib ja välja tuleb – kes vabatahtliku päästja või pritsumehena, kes tegeleb noorte ja lastega skautluses. Olen tänulik selle väga erilise tunnustuse eest," ütles aasta vabatahtlik 2014 Jüri Ehandi.

Riiklik vabatahtlike tunnustusüritus toimub kümnendat korda. Esimene vabatahtlike tunnustamine leidis aset 2005. aastal. Tunnustusüritus korraldatakse Eesti Külaliikumine Kodukant projekti "Märka vabatahtlikke!" raames. Projekti toetab Kodanikuühiskonna sihtkapital ja siseministeerium.

Skautluse üks põhieesmärke on pakkuda noortele läbi seiklusliku ja mängulise elemendi eluks vajalikke oskusi. Eesti Skautide Ühing on rahvusvaheline noorteorganisatsioon, mille liikmeskonda kuuluvad nii poisid kui tüdrukud alates 6. eluaastast. Skaute on Eestis üle 1000 ja maailmas üle 40 miljoni.