Eesti Keele Instituudis (EKI) kirjastamistegevus ning levi eest vastutav Toomas Väljataga rääkis Delfile, et aasta lõpus ei jõudnud trükikoda kogu tiraaži valmis trükkida.

Tänasest tulid trükkalid aga tööle ja uued ÕSi eksemplarid peaksid Väljataga sõnul poelettidele jõudma sel ja järgmisel nädalal.

Uue ÕSi trükiarv on 4000 eksemplari ja umbes poole sellest moodustasid ettetellitud raamatud. Väljataga sõnul püütigi esmalt tagada raamatud ettetellijatele. Nii Rahva Raamatu kui Apollo poed said tema sõnul kahepeale kokku umbes 600 trükist, mis jõulutuhinaga kiiresti läbi müüdi.

„Ilukirjandusega võrreldes on see edukas,“ möönis Väljataga ja lisas, et ÕS ei ole ikkagi kinkeraamat ja ei kuulu nende raamatute hulka, mida ainult enne jõule ostetakse.

Rahva Raamatu juhatuse assistent Eeva Sadam ütles Delfile, et uue ÕSi esimesest tiraažist sai Rahva Raamat 300 eksemplari, mis müüdi läbi peaaegu nädalaga.

"ÕSi juurdetrükk peaks jõudma meie kauplustesse käesoleva nädala jooksul ning selle hind Rahva Raamatu jaekauplustes on 34,55 eurot," lisas Sadam.

Müüki tulemise nädalal oli ÕS Rahva Raamatu raamatumüügi edetabelis 12. kohal.