Eesti Kennelliit võttis ühendust erinevate jõustruktuuridega — piirivalve, politsei jms, kes esitasid võistlusele oma parimad koerad, kirjutab Nädaline. Eraisikute koerad sel aastal ei kandideerinud.

Väga eredat kangelastegu ei sooritanud möödunud aastal ükski kangelaskoera tiitlile kandideerinud kutsa. Eesti Kennelliidu juhatuse liikme Aivo Oblikase sõnul oli Cora aasta konkurentidega võrreldes kõige silmapaistvam.

Cora koerajuht, Kohila valla konstaabel Madis Koitla sõnul on tema kaaslase terav nina mitmel korral abiks olnud.

Möödunud aasta veebruaris võeti Cora abil kinni suvilakooperatiivi valvur, kes ise suvemajadest näppamas käis. Ka neli autovarast jäid politseile vahele tänu Corale. Cora ja Madis Koitla leidsid möödunud aastal ka ühe eksinud inimese.

“Coral on võitleja hing,” iseloomustas Madis Koitla oma koera. “Oleks inimesed ka sellised. Kuna treenime Coraga suhteliselt vähe, on iga väljakutse talle eneseületamine. Põhikoolitus on tal tugev, laseme vanast rasvast. Oma olemuselt on ta tippkoer.”

Cora on suhteliselt äkiline ning vahel on tema kinnihoidmisega tegemist. “Politseile turvaline, teistele ettearvamatu,” märkis Koitla.

Kutsikaid viieaastasel Coral seni veel pole.

Eesti Kennelliit autasustas Eesti kõige kangelaslikumat koera 15 kilo kvaliteettoiduga ning Madis Koitlat diplomi ja karikaga.

Kõige kangelaslikumat koera valis kennelliit esimest aastat.