Tänavune aasta isa Aare Kabel (40) on olnud abielus 20 aastat ning Sille, Mihkli, Triinu ja Jüri-Kaareli isa.

Eesti Naisliidu esinaise Siiri Oviiri sõnul on Aare Kabel ka aktiivne laulu- ja tantsumees, kes lööb kaasa ansamblis Kakerdaja. Samuti kuulus Kabel Kaitseliidu Järva maleva meeskonda, kes võitis tänavuse Erna retke. Kabel on aastaid kodukandis korraldanud soomatku.

Alttoa talu peremees Aare Kabel ütles, et aasta isa tiitli saamine oli talle ootamatu. Ootamatum, kui igal aastal talve tulek, lisas Kabel.

“Sa võid olla tipptegija ükskõik mis alal, aga meheks saad ikka läbi perekonna,” rõhutas värske aasta isa.

Kabelile andis tiitliga kaasnenud “Kalevipoja” üle Ingrid Rüütel.

Jõgeval sündinud Kabel on lõpetanud 1984. aastal EPA metsamajanduse erialal. Kabel kuulub ka Albu vallavolikokku.

Varasematel aastatel on aasta isa tiitli pälvinud talupidaja Eduard Jaansen Sauga vallast Pärnumaalt, Tallinna Tehnikakooli prorektor Enno Lend ja rahvakultuuri säilitaja Ants Taul Riidjalt Valgamaal.

Aasta isaks sai kandideerida Eesti kodanik, kelle perekonnas kasvab või on üles kasvatatud vähemalt kaks last ja kes nii ametitöös ning perekonna väärtustamisel on heaks eeskujuks ka väljaspool oma peret, teatas ETAle Eesti Naisliidu esinaine Siiri Oviir. Tänavu oli aasta isa kandidaate 62.

Eesti Naisliidu ettevõttel tähistati isadepäeva taasiseseisvunud Eestis esmakordselt 1995. aastal, aasta isa tiitlit antakse välja 1998. aastast.