19. märtsil teatas Keskerakond, et Savisaar viibib kriitilises seisundis Tartu ülikooli kliinikumis. Esialgu kahtlustati kopsupõletikku, aga 23. märtsil tuli veelgi šokeerivam teade - lihasööjabakteri nakkus. Savisaare elu päästmiseks tuli amputeerida tema parem jalg ülaltpoolt põlve.

Amputeerimine päästis Savisaare elu ja tema tervis hakkas seejärel kiirelt paranema. 18. juunil sai ta haiglast välja ja jätkas ravi kodusel režiimil. 5. augustil asus ta uuesti täitma linnapea kohuseid.

Samas jäid tervisehädad teda kimbutama. Juulis viibis ta natuke aega haiglas kõrge vererõhu tõttu. 23. septembril viidi ta südameprobleemidega uuesti haiglasse. Päev varem oli tema kodus Hundisilma talus toimunud läbiotsimine, sest Savisaart kahtlustatakse altkäemaksu võtmises.

Sellest ajast alates on teated tema tervise kohta olnud vastuolulised. Savisaar käib taastusravil, et proteesi toel uuesti kõndima õppida, aga see on raske töö ja nõuab püsivust. Keskerakonna kongressil 29. novembril soovis ta tulla kõnepulti omal jalal, aga selle jaoks tuli siiski ehitada eraldi käetugi, millele toetudes sai ta kõnepulti kõndida. Kongressil olid kõik tema katsed iseseisvalt liikuda väga vaevalised. Pärast kongressi on teda nähtud vaid ratastoolis.

Võimuvõitlus erakonnas

Tervis polnud sel aastal ainus Savisaare probleem. Pärast tema tööle naasmist selgus, et Keskerakonna kongressil kavatseb tema vastu kandideerida Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Simsonit toetas suur meeskond ja paljudes Eesti piirkondades oli tema toetus Savisaare omast oluliselt suurem. Savisaare peamiseks kantsiks jäi Tallinn, kus kohaliku linnavõimuga seotud inimesed jäid talle selgelt ustavaks.

Kongressipäeva lõpuks selgus tõde, Savisaar sai Simsoni üle napi võidu. Samas oli ta ülekaal väike, vaid 53 protsenti kongressi delegaatidest andsid talle oma poolthääle.

Savisaar ennast sellest heidutada ei lasknud ja teatas, et võit on võit. Varasemalt on Savisaarele kinda heitmise juhtumid toonud kaasa lahkumislaine Keskerakonnast, aga sel korral seda tõenäoliselt ei juhtu. Nii Simson kui kõik tema toetajad on kinnitanud, et jäävad Keskerakonda.

Õigusmured

Selle aasta sügisel tekkis Savisaarele uus peavalu, nimelt esitas kaitsepolitsei talle kahtlustuse neljal korral altkäemaksu võtmises. Prokuratuur kinnitas, et nad teevad kõvasti tööd, et see juhtum kiirelt kohtusse saata. Seni pole süüdistust veel esitatud, mistõttu altkäemaksuvõtmise teema venib Savisaare jaoks järgmisse aastasse.

Samuti on endiselt üleval nn Šveitsi raha kriminaalasi, mis on vaikselt tiksunud juba mitu aastat ja mille kohta pole enam ammu avalikkusesse uudiseid ilmunud.