Aas märkis ETV hommikuprogrammis “Terevisioon”, et skandaalide põhjus võib olla selles, et Keskerakond on paljudes kohtades võimul ning see toob kaasa selle, et linnavalitsuste ametikohtadele ei olegi kedagi tuua kui ainult Keskerakonna liikmeid, vahendasid
.

“Ma ei tahaks väita, et kuskil on kallutatud jõud, aga võimalik, et kuskil on teatud prioriteedid paika pandud,” vastas Aas küsimusele, miks uurib kapo just Keskerakonnaga seotud omavalitsusi.

Kommenteerides oma nõuniku Ivo Parbuse vahistamist kaitsepolitsei poolt seoses altkäemaksu kahtlusega, ütles Aas, et detailplaneeringutega seotud menetlused on Tallinna linnavalitsuses toimunud loomulikku protsessi pidi ning lisas, et üksikisiku, Parbuse, roll selles protsessis ei ole tähtis.

Vastates küsimusele, kas abilinnapea oleks võtnud vastu raamatu koos 25 000 kroonise kinkekaardiga, nagu olevat teinud Parbus, vastas Aas, et tema ei oleks nii käitunud. Abilinnapea lisas, et selline kingitus ei aita midagi saavutada. “See on mõttetu, sest protsess (detailplaneering — toim.) koosneb paljudest etappidest ja üksikinimene saab väga vähe seda mõjutada.”