Reeglina ausambal on väike viide sellele, kes on selle autor ja mis asjaoludel on ta püsti saanud. Kui skulptuuril on selline viide peal, ei oska ma selles midagi halba näha,” rääkis Aas Delfile. Samas ei mäleta Aas, kas Tallinnale pakutud “Korstnapühkija” ja Nordecon Betooni annetatavaval betoonpaviljoni visandil on annetajate kohta märge.

Betoonpaviljoni kinkiva ettevõtte motiive seletas Aas nii, et firma soovib teha kingituse tähistamaks ettevõtte juubelit. “Esimest korda käisid nad rääkimas meiega umbes aasta tagasi,” selgitas ta.

“Kui reeglina otsustatakse, et võiks kellelegi või millelegi kuju panna, siis käib asi loomulikult läbi konkursi. Underi kujule oli sel aastal väga suur konkurss. Aga kui keegi tahab linnale midagi kinkida, siis me ei ütle esimese asjana ei. Oleme huvitatud, et meil oleks linnas võimalikult rohkem skulptuure,” märkis abilinnapea.

15. mail avatakse Tallinnas Karjavärava platsil Tauno Kangro skulptuur “Korstnapühkija”, mis on tekitanud vastuseisu kunstiringkondades, sest avalikku konkurssi skulptuuri püstitamisele ei korraldatud. Samuti on siiani salajas kuju rahastajad.