„Ma tegin ettepaneku täiendada juhatuse päevakorda punktiga, mis käsitles peasekretäri tegevust, ja tegin ka ettepaneku, et peasekretär peaks tagasi astuma. Diskussiooni käigus ütles Lauri Vitsut, et ta on valmis kohe lahkuma, kui leitakse niisugune peasekretäri kandidaat, kes on juhatusele vastuvõetav,“ selgitas Aare.

Erakonna pressiesindaja Andres Raid rääkis samas, et täna kuulati vaid ära võimutüli eri osapooled, mingeid otsuseid ei langetatud ja arutelu jätkub järgmisel nädalal. Vitsuti enda kommentaari ei õnnestunud Delfil reede õhtul saada.

„Ma tuginesin oma ettepanekus eile Tartus toimunud Rahvaliidu linna- ja maakonna- ühenduste koosolekule, kus juhatuse päevakorra sellist täiendamist toetas seitse esindajat, vastu oli üks ja kaks kohal olnud rahvaliitlast jäid erapooletuks,“ lisas Rahvaliidu esimees.

Ühtlasi kinnitas Aare, et erakonna juhatus pole isegi mitte arutanud tema enda ametist vabastamist. Ta väitis, et Vitsut levitas meediale valeinfot, kui ütles, et juhatus nõuab erakonna esimehe lahkumist.

„Sellist otsust ei ole olemas, tegemist on täieliku valeinfoga. See oli üks nendest valedest, mis panid erakonnas aluse veendumusele, et Vitsut ei sobi peasekretäri ametisse. Ta on tekitanud segadusi ja paisanud eetrisse meediamulle, mis erakonna tegevust ei soodusta.“

Aare sõnul on tal juba olemas ka uus kandidaat peasekretäri kohale, kuid ta ei soovinud selle inimese nime veel avaldada. „Me oleme sellisele inimesele mõelnud, nime me täna veel ei ütle, aga väga konkreetne kandidaat on juba silmapiiril olemas. Järgmise nädala teisel poolel toimub uus juhatuse istung, kus peasekretäri kandidaate tutvustatakse.“