Aare ütles BNS-ile, et pärast Vitsuti saamist on Rahvaliidu rahadega tehtud mitmeid kahtlaseid tehinguid, millega tema erakonna esimehena nõustuda ei saa.

“Meil on võetud alates 16. juulist miinimumpalgaga ametisse meediajuht Andres Raid. Temal on peal kohtutäituri piirang, mis ütleb, et Andres Raid tohib saada ainult miinimumpalka 4350 krooni. Juhul kui ta teenib midagi rohlem kui on miinimumpalk, peab kõik minema riigi tuludesse. Lauri Vitsut ja temaga seotud seltskond tahab Raidile maksta 15.000 krooni kuus. See käib nii, et võetakse erakonna kassast sularaha välja ja antakse Andres Raidile. Selle kohta on olemas dokumendid,” sõnas ta.

Aare tõi näiteks, et 20. augustil andis peasekretär korralduse võtta erakonna kassast välja 19.000 krooni. Sellest 9150 krooni läks Aare sõnul Andres Raidile ja ülejäänud raha juhatuse liikmele Monika Kuzminale. Andres Raidile maksti see raha Aare sõnul välja lähetuskuluna.

“Ütlesin ka esmaspäeval Rahvaliidu aseesimeestele, et peavastutaja on Lauri Vitsut, aga kaasvastutajad on ka juhatuse liikmed. Minu jaoks on Lauri Vitsut usalduse kaotanud ja ta on tõestanud oma ebakompetentsust. Juhtkond peaks leidma teise peasekretäri. Ma ei ole nõus mässima erakonda mingitesse mahhinatsioonidesse,” lausus Aare.

Aare sõnul algasid mahhinatsioonid kohe, kui Lauri Vitsut ametisse nimetati. “Need tehingud algasid 20. juulil,” sõnas ta.

Aare kinnitas, et tema vastu suunatud süüdistused, nagu oleks ta kasutanud erakonna juhatuse teadmata Rahvaliidu raha internetitelevisiooni rahastamiseks, ei vasta tõele. Aare sõnul on sellised temavastased süüdistused tingitud ilmselt soovist varjata Rahvaliidu rahadega toimunud kahtlasi tehinguid.

“Kuidas ma saaksin võtta kassast raha? See ei oleks üldse võimalik. See rünnak on seotud sellega, et kuidagi oma nahka päästa ja heita halba varju minule, et neid tehinguid kinni mätsida, mille kohta on mul dokumentaalne tõestus olemas,” sõnas ta.

Aare kinnitas, et tema tegevus on kogu aeg toimunud Rahvaliidu juhatuse ja volikogu teadmisel ning nõusolekul. “Rahvaliidu liikmetel on väga hea meel, et neil on televisioon. Aadressilt www.intv.ee leiate väga palju videosid Rahvaliidu kongressilt ja kohtumistelt maakondadest. Ülekanded, mis on seoses sellega tehtud, on toimunud peasekretäri teadmisel ja heakskiitmisel. Ma rõhutan, et peasekretär juhib Rahvaliidu finantsmajanduslikku tegevust ja teab, milliseid vahendeid on võimalik kuhu kasutada,” lausus Aare.

Rahvaliidu aseesimees Ingrav Tšižikov ütles esmaspäeval BNS-ile, et internetitelevisiooni projektile maksti raha enne Rahvaliidu juhatuse heakskiidu saamist.