"Arstid on väga korrektsed ja täpsed kõigi analüüside tulemuste osas, mis mulle ütlevad vähe, kuid tema kõik olulised tervisenäitajad on paranenud, mõni lausa plahvatuslikult," rääkis Must Delfile.

Siiski on Musta sõnul Edgar Savisaare olukord endiselt raske.

"Arstid on väga valvsad, jälgivad kõiki näitajaid, aga nad ei julge ühtegi liiga optimistlikku sõnumit öelda," kõneles Must, kelle sõnul julgeb doktor Peep Talving siiski olla juba ettevaatlikult optimistlik.

Kui enne tehti Savisaare raviplaani kuue tunni peale, siis nüüd räägiti Musta sõnul Savisaare lastele juba pikemast perspektiivsist ja nendest muredest, mis operatsioonist taastumisega paratamatult kaasnevad.

Küsimuse peale, millal Edgar Savisaar narkoosist välja tuuakse, ei ole arstid Musta sõnul andnud konkreetset vastust.

Must, kes on Savisaart haiglas külastanud, möönis, et ehkki patsient on narkoosis võib ta siiski kuulda, mida lähedased temaga räägivad. "Lähedased on temaga rääkinud," sõnas Must. "Ma arvan, et see võib nii olla, et ta saab aru."

19. märtsist saadik Tartu ülikooli kliinikumi intensiivraviosakonnas viibivale Edgar Savisaarele tehti 23. märtsil operatsioon, mille käigus amputeeriti tema parem jalg ülaltpoolt põlve.

Arstide sõnul leiti Savisaare organismist streptokokk, mis oli kahjustanud kudesid sedavõrd, et amputatsioon oli vältimatu.

Jaga
Kommentaarid