Aadu Must rääkis eile, et pole riigikogu juhatusele veel riigikogu liikme volituste loobumiseks vajalikku avaldust esitanud, kuid enne neljapäeval toimuvat Tartu volikogu uue kooseisu esimest istungit saab see Musta sõnul tehtud, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Ajakirjanikele oleks muidugi kõige intrigeerivam variant, kui ma riigikogu liikme kohast loobun ja Tartu volikogu esimeheks valituks ei osutuks, aga selline see elu on," naljatles Must.

Must ei pruugi jääda ainsaks Tartust parlamenti pääsenud riigikogu liikmeks, kes kohalike omavalitsuse volikogude valimiste järel riigikogust lahkub, sest varem on ajakirjanduses koduigatsusest rääkinud ka reformierakondlane Hannes Astok, kellest võib saada planeerimise ja arengu eest vastutav abilinnapea.

Hannes Astokil pole riigikogust lahkumisega nii kiire, sest Tartu praeguse linnapea Urmas Kruuse sõnul palub ta koalitsiooniläbirääkimisi pidava uue võimuliidu liidrina ja tõenäoliselt ka uue linnapeana uue linnavalitsuse koosseisu volikogul heaks kiita alles 5. novembril.

Kruuse sõnul on Astok soovinud asuda taas abilinnapeaks, Astoki endaga Päevaleht eile ühendust ei saanud.