Aadu Luukase SA missioonipreemia 2014. aasta nominendid on toiduabiorganisatsioon Eesti Toidupank, tänavalaste probleemile pühendunud Inge Ojala-Pihlaja, Tallinna Loomaaia pikaajaline direktor Mati Kaal, perekonna väärtuste kaitsmisele keskendunud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, vähiravi toetav SA Hille Tänavsuu Vähiravifond "Kingitud elu" ning riskilaste ja -perede aitamisega tegelev MTÜ Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskus.

Missioonipreemiat antakse tänavu välja kaheksandat korda.
Missioonipreemia nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase
Sihtasutuse nõukogu koosseisus: Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev
Loo ning Märt Vooglaid.

Missioonipreemia laureaat selgub 3. detsembril kell 16.00 Kadrioru lossis toimuval pidulikul tseremoonial. Missioonipreemia pälvinud isikut või organisatsiooni tunnustatakse 32 000 euroga, ülejäänud viite nominenti 6400 euroga.

„Eestis on missioonitunne ärganud väga paljudes inimestes, neile on see muutunud iseenesest mõistetavaks olemise viisiks ja selle üle saab ainult rõõmu tunda,“ rääkis Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas. „Ka koos tegemise rõõm ja soov ühiselt probleeme lahendada on kasvanud ja see on ilmselt põhjuseks, miks organisatsioonid on täna rohkem esil – paljud tublid inimesed, keda liidab kindel maailmavaade või ühine eesmärk, on saanud kokku. Ja enamik neist leiab, et koos pingutades saab veelgi rohkem ära teha.“

„Missioonipreemia eesmärgiks on jätkuvalt tunnustada isikut või organisatsiooni, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendamisega. Rolli ei mängi seejuures niivõrd tegevusvaldkond, kui see, et laureaat suhtuks oma missiooni hingega ja tema tegevusest või ka eeskujust oleks kasu võimalikult paljudele Eesti inimestele,“ selgitas Indrek Luukas. „Nagu missioonipreemia ajalugu tihti on näidanud, siis enamik missioonitundega inimesi pigem annetavad preemia edasi või kasutavad seda oma missiooni jätkamiseks – nad ei oota oma tegevuse eest isiklikku kasu, vaid nad tahaksid teha veelgi rohkem.“

Aadu Luukase missioonipreemiat antakse välja 2007. aastast. Varem on missioonipreemia pälvinud Tallinna Lastehaigla Toetusfond, ajaloolane ja Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov, Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen, Sihtasutus Metsaülikool, Liikumispuudega Laste Toetusfond, Eesti Võrkpalli Liit, Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin, vaimulik Toomas Paul, Narva Kolledži direktor Katri Raik, MTÜ Eesti Meestelaulu Selts.