"Vanemapensioni kehtestamine on ainus positiivne muudatus, muud konkreetset peale üldsõnaliste loosungite programmis ei leidnud," kommenteeris Aab Delfile võimuleppe sotsiaalprogrammi.

Aabi hinnangul korratakse programmis üldsõnaliselt seda, mis juba praeguseks toimib ja ellu viidud on. Aab on pettunud selles, et viimaste aastatega sotsiaalabis ja tervishoius kärbitut pole plaaniski taastada, "suund on veelgi vähem solidaarse ühiskonna poole."

"Vanemahüvitist kavatsetakse jätkata kehtival moel, mis soosib ebavõrdselt just jõukamamaid peresid ja kulutab ebaproportsionaalselt palju eelarveraha, mida võiks kulutada rohkem abivajavate perede aitamiseks," sõnas Aab.

Veel võib Aabi sõnul programmist välja lugeda Reformierakonna taotluse kaotada universaalne lapsetoetus praegusel kujul, mis kindlasti mõjub negatiivselt lapsi kasvatavatele peredele ja nullib vanemapalga positiivse mõju iibele.

"Kindlasti vähendab solidarsust ja võimalust maksta praegustele
pensionäridele suuremat pensioni sotsiaalmaksule lae seadmine. See soosib kõrget sissetulekut teenivaid inimesi, pensioniteks makstavad vahendid vähenevad kümnete miljonite eurode võrra. Mõne aasta perspektiivis võib olla surve pensionitõusude täiendavaks kärpimiseks," täheldas Aab.