Riigieelarves on planeeritud, et järgmisel aastal tõuseb keskmine vanaduspension indekseerimise järgi kaheksa protsenti ehk umbes 38 eurot, sellele lisandub erakorraline pensionitõus seitse eurot, vahendab ERRi uudisteportaal.

Keskerakondlasest riigihalduse minister Jaak Aab ütles, et seitsmeeurone erakorraline pensionitõus on samm partei lubaduse poole. "Kas me ükskõik millise otsuse üle kõik õnnelikud oleme, see on iseküsimus, aga see on samm sinnapoole, mida oleme lubanud ja kindlasti me seda lubadust ei unusta," sõnas ta.

Reformierakondlasest endine rahandusminister Aivar Sõerd kritiseeris aga, et tegemist on väga väikese osaga lubatust.

"Teil on selle seitsme euroga kaasas ka tulumaksukohustus, 500 eurot ületav 28 eurot maksustatakse tulumaksuga. Alati on hoolitsetud selle eest, et keskmine pension ei lähe tulumaksu alla, see on täies ulatuses olnud tulumaksuvaba. Selle 28 euro pealt on tulumaks 5.60 eurot, jääb järele 1.40 eurot. Nii et rääkige see jutu teine pool ka ikkagi ära ja ärge kirjutage seda 38-eurost indekseerimisega saadud pensionitõusu enda arvele, see tuleb ikkagi majandusest ja palgakasvudest nagu indeks ette näeb," kommenteeris Sõerd.