Nahad saadeti keskkonnaministeeriumi pressiesindaja Brita Merisalu sõnul Inglismaale augusti lõpus-septembri alguses seetõttu, et Eestis ei tehta piisavalt spetsiifilisi ekspertiise.

Nahkade ekspertiisi tellis Merisalu sõnul maksu-ja tolliameti tollilabor. MTA tollikontrolli talituse peaspetsialist Elika Brosman ütles Delfile, et nahad läbisid ekspertiise juba Eestis ja tema sõnul on tegu siiski Hiina bengali kassi nahkadega.

Et aga menetlus alles käib, keeldus maksu- ja tolliamet nahkade küsimust pikemalt kommenteerimast. Seega ei ole võimalik öelda ka seda, kui palju ekspertiis maksma läheb ja kas see tuvastab erinevust jänese ja kassi naha vahel või midagi muud.

Maksu- ja tolliamet sai aprillis kätte 208 haruldase Hiina bengali kassi nahka, millega loodusele tekitatud kahju on hinnanguliselt 41 600 000 krooni, nahatükkide saamiseks oli oma elu kaotanud kokku 832 looma.

Maksu- ja tolliameti töötajad teostasid aprilli algul AS Essenta tollilaos transiitkauba kontrolli ning avastasid selle käigus 208 kaslase nahka. Saadetis saabus Hiinast Tallinnasse ning selle lõppsihiks oli Venemaa.