Suurem osa huvilistest olid Tallinna koolide õpilased, kuid kohale tuldi ka Haapsalust ja Arukülast. Mereväelased andsid nii eesti kui ka vene koolide õpilastele ülevaate oma igapäevasest teenistusest, teatas kaitseväe peastaap.

Külalised tutvusid staabi- ja toetuslaevaga Admiral Pitka ning miinijahtija Ugandiga, said ülevaate tuukrite varustusest ja huvitavamatest leidudest, tutvusid mereväes kasutusel olev tehnika- ja relvadega ning jälgisid demonstratsioonesinemisi.

„Kõige elavamat huvi pakkusid laevad ja rahutuste mahasurumise demonstratsioon,“ ütles lahtiste uste päeva peakorraldaja, nooremleitnant Tõnis Kark. Teenistujatel külas olnud pereliikmed said koos külastajatega osa nii sõdurisupist kui ka mereväe tuukrijaamas teenivate vendade Mart ja Märt Metsjõe kontserdist.

Mereväebaas korraldab lahtiste uste päevi kaks korda aastas, kevadel ja sügisel. Tänase ürituse eesmärk oli tutvustada gümnaasiumide riigikaitsetundide õpilastele mereväelaste tööd ja igapäevast teenistust. Järgmise lahtiste uste päeva korraldab merevägi kevadel.