"Eile pärast maakohtu otsust, esitas Kristina Tauts erakonnast väljaastumistaotluse mittetulundusühingute ja sihtasutuste registrile, millega on ta Isamaa ja Res Publica Liidu liikmete nimekirjast kustutatud," kinnitas IRL-i esindaja Priit Värk.

Eile langetas maakohus otsuse kriminaalasjas, mille kohaselt jäi IRL-i liige Kristina Tauts süüdi kelmuses. Karistuseks määrati talle aasta pikkune tingimisi vangistus. OÜ Comenius karistuseks jäi 4000 eurot.

IRL-i esimees Margus Tsahkna kinnitas eile pärastlõunal, et Kristina Tauts andis pärast kohtuotsust erakonnale teada, et esitab ise parteist väljaastumise avalduse. Vastasel juhul oleks erakond Tsahkna kinnitusel Tautsi niikuinii välja arvanud.

IRL-i ladvikusse kuulnud Tauts oli algul tuntud AIDS-i ennetustööga, seejärel oli ta mitmes tervishoiuasutuses, sh ka tervise arengu instituudis (TAI) juhtival kohal ning on olnud aastaid IRL-i Kristiine piirkonna esimees ja kuulus ka partei volikokku. Peale selle on ta olnud EAS-i nõukogus.

Tauts sai riigilt raha, et narkomaanidele rehabilitatsiooniteenust osutada ja nad ühiskonda tagasi aidata. Riik andis selleks arvete alusel kokku ligi 60 000 eurot. Tegelikult Tauts narkomaane ei aidanud ja arved olid võltsitud.

Loe täpsemalt tänasest Eesti Päevalehest.