Riigiprokuratuuri pressiesindaja Piret Seeman ütles Päevaleht Online`ile, et seoses aprillirahutustega alustati üle Eesti kokku 69 kriminaalasja, milles kahtlustati ligi 300 isikut. Praeguseks on neist kriminaalasjadest menetluses veel 24 ja neis on 150 kahtlustatavat.

85 inimest on saanud süüdistuse erinevate kuritegude toimepanemises: avaliku korra grupiviisilise raske rikkumises, võimuesindaja solvamises, varguses, keelatud avaliku koosoleku pidamises, massilise korratuse organiseerimises ja süüteo toimepanemise eest massilise korratuse ajal. 13 alaealist on saadetud alaealiste komisjoni ette.

Neli inimest on saanud süüdistuse massiliste rahutuse organiseerimises ja nendeks on Dmitri Linter, Maksim Reva, Mark Sirõk, Dimitri Klenski.

Süüdi on mõistetud 55 inimest. Lahendi saanud kriminaalasjad puudutasid peamiselt juhtumeid, kus oli tegemist võimuesindaja solvamise, varguse või süüteo toimepanemisega massiliste korratuste ajal.

Riigiprokuratuuri menetluses on veel kaks kriminaalasja, mis puudutavad küberrünnakuid ja Eesti vabariigi iseseisvuse ja sõltumatuse vastu suunatud vägivaldset tegevust.