“Kui olime kõik tõendid ja ekspertide arvamused kätte saanud, jõudsime veendumusele, et selle lapsega pole õnneks midagi juhtunud,“ütles Postimehele Põhja ringkonnaprokuratuuri alaealiste osakonna vanemprokurör Lea Pähkel.

“DNA-analüüside vastused ja arstlikud ekspertiisid välistasid aga kõik kahtlused, mis meil esialgu täiesti põhjendatult olid,” märkis Pähkel.

Siiski on laps ja tema perekond küllalt kannatanud, kuna väikeses Keila linnas läks info laste isikute ja nendega toimunu kohta kohe sündmuste järel liikvele. Seetõttu teeb prokuratuur tõsiseid etteheiteid Keila linnavalitsusele, mille pressiesindaja Valdur Vacht saatis pärast teise, 9-aastase tüdruku vägistamist laiali hoiatuskirja, mis viis info kahe lapse vägistamisest massidesse. Kohe hakkasid väikelinnas inimeselt inimesele liikuma ka ohvrite nimed.

Ka Põhja prefektuuri lastekaitsetalituse juhtivinspektor Pille Alaver nentis, et enne ringkirja saatmist oleks linnavalitsus pidanud spetsialistidega nõu pidama, kuidas käituda nii, et ohvriks langenute kannatusi mitte suurendada.

Kriminaalasi teise, 9-aastase Keila tüdruku vägistamise uurimiseks on alles töös ning selle kohta prokuratuur uurimise ja lapse huvides mingit infot ei anna.