Taotlusvoorust toetatakse kutse- ja täiskasvanuhariduse arendamist. Projektitaotlusi esitasid Innovesse kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid, täiskasvanute koolitust pakkuvad õppeasutused, mittetulundusühingud ja sihtasutused. Kõige rohkem esitati taotlusi täiskasvanuhariduse esimese tegevuse osas, mis hõlmab täiskasvanutele karjääriõppekursuste pakkumist. Kutsehariduse valdkonna populaarseim tegevus oli kutseõppeasutuste, põhikooli kolmanda kooliastme ja gümnaasiumiõpilaste loovust, ettevõtlikkust ning tehnika-, infotehnoloogia- ja tehnoloogiaharidust edendavate innovaatiliste huvitegevuste pakkumine. Ka toetuse saajaid oli nende tegevuste hulgas kõige enam, teatas SA Innove kommunikatsioonispetsialist Mari Annus.

SA Innove struktuuritoetuste üksuse elukestva õppe talituse juhataja Maarja Parve sõnul oli häid taotlusi rohkem kui 45. “Hea meel on, et haridusasutused ja erinevad koolituste pakkujad on aktiivsed projektides kaasa lööma ning soovivad agaralt oma tegevusi täiustada ning õpet arendada, kuid eelarve on piiratud ja raha kahjuks kõigile ei jagu, ” tõdeb Parve.

Innovesse esitatud projektitaotlusi hindasid esmalt eksperdid ning nõutud künnise ületanud projektidele andis täiendavalt hinnangu Haridus- ja Teadusministeeriumi spetsialistidest ning erinevate organisatsioonide esindajatest koosnev hindamiskogu. Kahe hinnangu koondamisel tekkis pingerida, mille alusel rahastatakse mõlema valdkonna parimaid projektitaotlusi. Eksperdid tegid ka mõne projekti osas tegevuste või eelarve muutmise ettepanekuid, millest siis ka taotlejaid informeeritakse. Kõigile taotlejatele saadetakse peagi ka otsused ning täiendav info.