Juhtunu uurimiseks alustas Rakvere politseijaoskond kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust.

Samal päeval peeti varguse toimepanemises kahtlustatav kinni, kelleks osutus Maardu elanik, 22-aastane mees.

Rakvere politseijaoskonna eriasjade uurija Kaia Koch ütles, et kriminaalasjas tänaseks kogutud andmed viitavad sellele, et mees varastas karbi, mille sees olid festivali käepaelad ja müüjale kuuluv mobiiltelefon.

„Mis on varastatud piletitest edasi saanud, peame me veel välja selgitama. Mehe kinnipidamisel leiti ta juurest paarkümmend festivali käepaela. Küsimusele kuhu aga jäid ülejäänud piletid, veel kindlat vastust meil pole. Mobiiltelefoni sai kannatanu samal päeval tagasi,“ selgitas politseiuurija.

29. juulil esitas Viru Ringkonnaprokuratuur kohtule taotluse kahtlustatava vahistamiseks. Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Tiina Viru sõnul on kahtlustatav noormees varasemalt kriminaalkorras karistatud.

„Tegemist ei ole inimese ühekordse eksimusega, vaid sihikindla kuritegeliku eluviisiga. See annab alust arvata, et vabaduses viibides jätkab ta uute kuritegude toimepanemist, mistõttu oli kriminaalmenetluse tagamiseks vajalik valida kahtlustatava suhtes raskeim tõkend – vahistamine,“ lisas prokurör Viru.

Kohus tutvus kriminaalasjas praeguseks kogutud andmetega ning andis loa mehe vahistamiseks kuni kaheks kuuks.