Aab rääkis, et 1988. aastal juhtis ta Viljandi-Karksi maanteel autot, kui ta põrkas kokku vastutuleva mootorrattaga. Viimase juhil sai jalg viga. Aabi mäletamist mööda mootorrattur paranes, aga sellega läks aega. Aab ütles, et maksis vabatahtlikult mootorratturile õnnetuse tekitamise eest kompensatsiooni.

Aab oli tulnud Viljandist, kus toimus ühe tema korraldatud ürituse lõpetamine. Selle käigus tarbis ta alkoholi, aga oma sõnul mitte liiga palju ja väga purjus ta olla ei saanud. Ometi oli ta õnnetuse hetkel alkoholijoobes ja seetõttu mõisteti talle kohtus karistuseks juhilubade äravõtmine üheks aastaks.

Hilisõhtul ürituselt tagasi sõites tuli mootorrattur künka tagant, nii mootorrattur kui Aabi auto olid liiga tee keskel ja seetõttu õnnetus juhtuski.

Aab ütles, et peale seda õnnetust pole ta alkoholi enam väga tarvitanud ning teadlikult joobes olekus pole ta enam rooli istunud. "Ka nüüd teadlikult ei istunud. Eks ta õppetund oli kogu eluks," lausus Aab.

Aab jäi jääknähtudega vahele sel aastal 11. märtsil, kui ta kihutas Tartus Lõunakeskuse juures 50 km/h alas 73 kilomeetrit tunnis. Tema vere alkoholisisalduseks mõõdeti 0,28 promilli.

Seoses sellega esitas ta tagasiastumisavalduse. Kuna uut ministrit tema asemele pole veel leitud, töötab ta ka praegu veel ministrina.