Enim taotlusi ehk 11 ettepanekut esitati viiruse levikut pärssivate materjalide ja pinnatöötlusvahenditega seotud küsimuste lahendamiseks.

Üheksa taotlust esitati tervishoiusektori töökoormust vähendavate lahenduste leidmiseks.
Teistes teemavaldkondades esitati vähem taotlusi: viis taotlust ruumide siseõhus viiruseosakeste vähendamisega seotud tehnoloogilised lahendustele, kolm taotlust andmeanalüütikal tuginevatele lahendustele viiruse leviku hindamiseks ja meetmete mõju prognoosimiseks ning vaid üks taotlus uut tüüpi isikukaitsevahenditele.

„Meeldiv on tõdeda, et tõeliselt rasketes oludes leiavad poliitikud ning teadlaskond ühise keele,“ ütles teadusagentuuri juhatuse esimees Andres Koppel.

Vooru teemad määratles haridus- ja teadusministeerium, tuginedes ETAg-i korraldatud COVID-19 ja selle mõjuga seotud uurimisteemade ideekorje tulemustele. Toetusmeetme kogumaht koos menetluskuludega on 2,1 miljonit eurot.

Taotluste hindamine toimub juulis ja augustis. Rahastusotsused peaks selguma hiljemalt septembri keskpaigas. Rahastuse saanud projektid algavad sel aastal ja on plaanitud jõudma tulemusteni järgmise aasta lõpuks. Sihtgrante rahastatakse riigi lisaeelarvest.