"Männikul on meil võimalik harjutada suurtükiväe allüksuste tegevust võrdlemisi reaalsetes maastikuoludes, mis kindlasti paneb ajateenijatest ülemaid rohkem mõtlema ja esitab väljakutse kõikidele pataljoni liikmetele," rääkis õppuse ülem kapten Tasa. Varasematel aastatel on pataljoni tasemel õppust korraldatud Rutja lennuväljal või Tapa linnaku lähiümbruses, teatas kaitseväe peastaap.

Neljapäevani kestvast õppusest võtab osa ligi 250 kaitseväelast. Lisaks Männiku harjutusvälja õppealadele kasutavad suurtükiväelased paiknemiskohtadena kaitseliidu Harju ja Tallinna malevatele kuuluvaid territooriume Männikul ja Nõmmel. Väiksemad allüksused võivad liikuda Kiili, Kohila ja Kose valdades.

Väljaõppe käigus ei kasutata lahinglaskemoona, samuti ei kasutata väljaspool kaitseväe harjutusalasid imitatsioonivahendeid.

Suurtükiväepataljoni kolonnid hakkavad Tapalt liikuma täna õhtul kell 19. Kaheksa 155-mm haubitsat ja 50 sõjaväemasinat sõidavad marsruudil Tapa – Loobu – Kuusalu – Loo – Jüri – Luige-Männiku. Masinad ja haubitsad sõidavad gruppidena, Männikule jõuavad üksused kell 22.

Õppus lõpeb motoriseeritud rännakuga Tallinnast Männikult Tapale 12. aprilli hilisõhtul.